Tutustumisen 10 uutta tasoa

Nainen katsoo tietokoneen ruudulta toista ihmistä


Kohtaamisten muuttumisen myötä myös tutustumisen tasot tuntuvat erilaisilta kuin ennen. Vasta uudessa työssä ja työpaikassa aloittaneena en pääse tapaamaan uusia ihmisiä kasvotusten, joten tutustuminen tuntuu aika erilaiselta kuin ennen. Useisiin uusiin ihmisiin tutustuminen on tuonut esiin monenlaisia tasoja siitä, kuinka hyvin tunnet toisen ihmisen. 

Tutustumisen tasot 0-10 vuonna 2020
  1. Nimesi on tullut vastaan jonkun sanomana tai siitä, että olemme vastaanottaneet yhteistä sähköpostia tai osallistuneet samaan etätapaamiseen. Olet siis olemassa. 
  2. Olen kuullut äänesi, mutta en ole jutellut kanssasi. Näitä tutustumisia tulee helposti etäwebinaareista. 
  3. Olemme osallistuneet yhteiseen etätyöpajaan ja kommentoineet kumpikin jotain, mutta emme varsinaisesti keskustelleet keskenämme. Nyt tiedän, että sinäkin tiedät, että minäkin olen olemassa. 
  4. Olemme vaihtaneet viestejä sähköpostissa tai Teamsissa. Keskusteluyhteys on auki.  
  5. Olemme keskustelleet puhelimessa tai etäyhteyden kautta ilman videokuvaa. Olen kuitenkin saattanut googlettaa kuvasi, joten arvelen tietäväni, miltä näytät. Se saattoi tosin myös olla jonkun toisen kuva, minkä löysin...
  6. Olemme keskustelleet etäyhteydellä videokuvan kanssa. Nyt tiedän, miltä näytät! Kiva tavata viimeinkin! 
  7. Näen hahmosi livenä, mutta emme vielä keskustele. Tunnistin! 
  8. Keskustelemme livenä. Ihan kuin oltaisiin tunnettu jo pitkään! 
  9. Olen käynyt kotonasi tai ainakin tiedän, missä asut tai keitä läheisiisi kuuluu. Tuttavuus on jo vakaalla pohjalla. 
  10. Tutustumisen viimeisellä tasolla tunnemme jo niin hyvin, että voimme luontevasti väitellä ja nostaa kissoja pöydille. Kanssasi on turvallista keskustella vaikeistakin asioista!

Kommentit