Sormustarina


15-vuotishääpäivän kunniaksi kerron teille tarinan elämäni tärkeimmistä sormuksista. Niitä on neljä ja näet ne kuvassa aikajärjestyksessä. 

1. Vihkisormus

Tapasimme vuonna 2000 aloittaessamme samalla luokalla insinööriopinnot, joten kihlasormuksetkin ostimme köyhinä opiskelijoina hopeisina. Meille on ollut alusta asti selvää, että kuulumme yhteen, joten oli helppo päättää suhteellisen nopeasti, että menemme kihloihin. Sormukset ostettiin Helsingistä jostain pienestä liikkeestä, jota ei taida enää olla olemassakaan. Vuosi oli 2001. 

2. Ensimmäinen vihkisormus

Olimme edelleen köyhiä ja ainakin minä olin opiskelija silloin, kun suunnittelimme häitä. Olin vaihtanut opinnot muotoiluun ja kun näin, että koulussa on tulossa hopeakorukurssi, päätin suunnitella ja tehdä meille vihkisormukset itse (tein muuten hääpukunikin itse, mutta se on sitten toinen tarina se). Tein molemmille reilun kokoiset sormukset samalla teemalla, mutta kummallekin oman näköisensä. Hioin ja hinkkasin vahaversioita tuntikausia, jotta sain niistä juuri sellaiset, kun halusin. 

Miehen sormus onnistui hyvin, mutta omani kohdalla opettajan tekemä hopeavalu epäonnistui. Muotti oli ehkä saanut jostain osumaa ja sormuksestani valmistui vain puolet. Koska vahaversio tuhoutuu prosessissa, jouduin aloittamaan sormuksen tekemisen alusta. 

3. Toinen vihkisormus

Pienessä kiireessä aloitin toisen vahamallin valmistamisen. Ensimmäistä oli kiva tehdä, mutta voin myöntää, että toista hinkatessa välillä vähän v*tutti. Sormus jäi vähän alkuperäistä rouheammaksi, mutta ihan hyvä siitä tuli. Paitsi, että tällä kertaa valussa oli ilmeisesti tullut hopeamassaan mukaan hieman kuparia, sillä ajan kanssa sormus alkaa punertamaan, joten se kaipaa välillä hopeointia. 

Näin korkea sormus ei kuitenkaan antanut anteeksi elämän tuomia lisäkiloja, joten se on sormen sijaan kulkenut mukanani lompakossa viime vuodet. Olen sen sijaan käyttänyt vihkisormusta. Tosin, mulla ei ole koskaan ollut mitään kovin suurta tarvetta pitää sormusta koko ajan näyttääkseni muille, että olen naimisissa. Tiedän sen itse ihan muutenkin - oli sormus sormessa tai ei. Vihkisormuksenkin suunnittelin käytettäväksi ilman kihlasormusta, enkä ole koskaan edes ymmärtänyt, miksi naisen pitäisi käyttää kahta sormusta ja miehelle riittää vain yksi. No, onneksi kukin voi päättää, miten toimii! 

4. Keto-sormus

Tänä vuonna mieheni halusi ostaa minulle omien sanojensa "lopultakin oikean sormuksen". Olen ihaillut maailman ehdottomasti kauneinta sormusta aiemmin ääneen ja eräänä päivänä hän yllättikin minut viemällä valitsemaan haluamaani Keto-sormusta. Samainen sormus on monen muunkin mielestä upea, sillä se valittiin vuonna 2017 Suomen kauneimmaksi sormukseksi. Valintani osui yhteen pienimmistä ja värikkäimmistä malleista. Se on aivan täydellinen ja näistä neljästä sormuksesta siitä on tullut minulle tärkein!

Kaiverrusta valittaessa päätin kuitenkin viime hetkellä muuttaa siihen tulevaa päivämäärää. 3.9. on hääpäivämme, mutta vielä tärkeämpi päivä on 13.9.: päivä, jolloin kohtasimme. Häät olivat kivat juhlat, mutta sitouduimme toisiimme jo sinä päivänä, kun 20 vuotta sitten tapasimme. Tällä sormuksella juhlistamme siis 20-vuotista yhteistä taivaltamme ❤. 

Kommentit