Ja valitus loppuu nyt!

Riittäisiköhän valittaminen vai pitäisikö asialle tehdä jotain?





Valittaminen on helppoa, mutta siitä ei ole mitään hyötyä. Valittaminen ei vie muuta mitään, vain teot vievät asioita eteenpäin. Kuinka paljon enemmän saataisiin maailmassa aikaan, jos valittamisen sijaan keskityttäisiin viemään asioita eteenpäin! 


Mitä sitä turhaan valittamaan

Mitä jos ihan vaan lopetetaan se valittaminen kokonaan? On paljon voimaannuttavampaa tarttua asioihin ja edistää muutosta, kuin vain kertoa, minkä pitäisi olla toisin ja mikä kaikki on huonosti (lue minkä tahansa maamme sanomalehden tekstiviestipalstaa hetken, niin tiedät, mitä tarkoitan: aina on jokin huonosti eikä kukaan osaa mitään). Toki, ennen kuin asioita pitää muuttaa, täytyy ne ja niiden takana olevat asiat ja ilmiöt tunnistaa riittävästi voidakseen toimia muutoksen eteen. On kuitenkin hyvin eri asia nostaa esiin ongelmakohtia ymmärtääkseen niitä, kuin valittaa valittamisen takia. 


Valitse taistelusi

Jos tarttuisimme kaikkeen, mistä valitamme, taitaisi harvalla meistä riittää aika siihen. Siksi on tärkeää valita taistelunsa. Kaikkeen ei kenenkään energia riitä. Kun tietoisesti miettii, mihin haluaa aikaansa ja energiaansa käyttää, on helppo jättää muut asiat muiden taisteltavaksi - tai hyväksyttävä, että ne eivät tule muuttumaan. 

Jotta saisin kerrottua tarkoittamani asian paremmin, tein nopean visualisoinnin, jota voit hyödyntää aina, kun tekee mieli valittaa jostain. Aloita ylhäältä ja etene vastaustesi mukaan eteenpäin. 


 

Kommentit