Liikuntahaasteen välikatsaus

Aloitin vuoden alussa liikuntahaasteen, jossa tavoitteeni on kokeilla 52 eri lajia vuoden aikana. Elämme nyt melkein vuoden puoliväliä. On viikko 23, joten katsotaanpa, miten haaste on tähän mennessä onnistunut! Jos olemme aikataulussa, pitäisi takana olla ainakin 23 liikuntatavan kokeilu. 

Tunnelmia matkan varrelta

Alussa liikuntatapoja kertyi hyvinkin nopeasti. Yhdellä uimahallikäynnillä sai kerättyä monta lajia, uinnin lisäksi un harrasti hetken vesijumppaa ja vesijuoksuakin. Joka laji ja tapa lasketaan, joten kertymää on tullut aika hyvin. Korona aiheutti omia ongelmiaan, mutta toisaalta helpotti löytämään lajeja, joita voi kokeilla kotona. Nyt on zumbattu, tehty taijia ja  löydetty jopa aerobic-appi puhelimeen! Näin vuoden puolivälissä uusien lajien tähti alkaa selvästi hiljenemään, mutta vielä on mielessä monta lajia kokeiltavaksi! 


Miten haaste on vaikuttanut arkeeni

Haasteen takia lajeja on pienen sopivan paineen ansiosta tullut kokeiltua - myös sellaisia, jotka muuten olisi jättänyt väliin. Poikkeusaikana olen selannut YouTuben tarjontaa ja ladannut aika monta liikunta-appia puhelimelle. Ulkoiltua on tullut normaalia enemmän, lähinnä kävellen ja pyörällä, ja matkat ovat selvästi pidentyneet alkuvuodesta. Voin siis todeta kunnon kasvaneen hyvin selvästi! 

Yllättävä hankintakin tuli tehtyä - ja tätä tuskin olisi tullut hankittua ilman haastetta! Näin lehdessä jutun Kangoo Jumps -kengistä ja ei kestänyt kauan, kun tilasin omani. Hyppykengät olivat trendinä jo joskus nuoruudessani ja nyt, kun itse päätin rahankäytöstäni (toisin kuin silloin joskus kun niitä kinusin mutta en saanut), tein päätöksen aika nopeasti. Ja vähänkö ne on hauskat! En ole tosin kehdannut mennä niillä vielä ulos kuin kerran pimeällä, mutta ehkä mä vielä rohkaistun 😄. 


Yllättäviä lajeja

Joillakin lajeilla olen yllättänyt itsenikin! Lentokenttäjuoksu kiireessä matkalaukkujen kanssa tai pikkulasten kantaminen eivät olleet ihan ensimmäisenä mielessä, kun haastetta aloitin. Laskin ne kuitenkin mukaan koska ne ovat yhtä lailla tapoja liikkua siinä missä moni muukin! 

Haasteen takia tuli ladattua myös Pokemon GO. Sen kanssa totesin nopeasti koukuttuvani, mutta liikuntavaikutus jäi vähäiseksi sen jälkeen, kun omaan pihaan ilmestyi Pokestop. 

Tästä eteenpäin

Lajeja on kertynyt nyt 25, joten aikataulussa ollaan. Loppuvuosi tulee varmasti olemaan tiukempaa, mutta vielä on sekä kesä- että talvilajeja kokeilematta. Haaste on tehnyt ihan hyvää, joten mikäs tässä! Katsotaan, mitä vielä keksitään 😊

Kertyneet lajit

  1. Kävely
  2. Porrasnousu
  3. Aamujumppa
  4. Venyttely
  5. Dance like nobody is watching
  6. Lasten kantaminen
  7. Lentokenttähölkkä
  8. Uinti
  9. Vesijuoksu
  10. Vesijumppa
  11. Pokemon GO
  12. Yoga for beginners
  13. Taukojumppa
  14. Kahvakuula
  15. Zumba
  16. Aerobic
  17. Salsaton
  18. Pyöräily
  19. Sähköpyöräily
  20. Maastopyöräily
  21. Kävelyjumppa
  22. Kangoo jump -kävely/juoksu
  23. Kangoo jump fitness style
  24. Juoksu / hölkkä
  25. Taiji

Kommentit