Togethernet24h - maailmanlaajuinen kokemus!

Olen ollut mukana nuorkauppakamarissa vuodesta 2012 ja saanut toiminnalta paljon. Huikeimman kokemuksen nuorkauppakamari tarjosi kuitenkin tällä viikolla! Juuri niin, tällä koronaeristysviikolla, kotisohvalta seuraten!

Onnistuneen tapahtuman resepti

Kun yhdistetään 2500 osallistujaa 85 eri maasta, 24 tuntia koulutuksia ja puheita 40 puhujalta ympäri maailmaa, laitetaan suomalaiset nuorkauppakamarilaiset järjestäjiksi, otetaan mukaan huikeita yhteistyökumppaneita ja mahdollistetaan osallistujien keskinäinen verkostoituminen ja keskustelu, alkaa kasassa olemaan jotain niin ainutlaatuista, ettei sitä hetkeen unohda. Togethernet24h oli todella huikea saavutus, joka toteutettiin vain neljässä viikossa! 

En itse jaksanut valvoa läpi yötä koulutuksia seuraamassa (joku teki senkin!), mutta olin mukana yli 10 tunnin ajan. Mieleenpainuvimmat koulutukset olivat niitä, joissa kerrottiin henkilökohtaisen tarinan kautta jotain merkityksellistä tai opittua. Lisäksi Suomen parhaaksi puhujaksi valittu Andre Noel Chaker oli odottamisen arvoinen! 

Olen ennenkin huomannut kansainvälisissä tapahtumissa, että ainakin nuorkauppakamarissa suomalaisten kouluttajien taso on todella korkea. Samaa pääsin taas todistamaan. Kaikki koulutukset olivat hyviä, mutta kyllä suomalaiset erottautuivat taas edukseen. Kotimaisissa tapahtumissa käymäni koulutukset ovat olleet yhtä hyviä tai jopa parempia, kuin suuremmissa kv-kokouksissa.

Kansainvälistä verkostoitumista

Esityksiä seuratessa kansainvälinen chat-keskustelu toi oman osansa tapahtumaan. Osallistujille oli lisäksi annettu mahdollisuus verkostoitua Tavata-palvelun kautta. Tätä olisin voinut hyödyntää enemmänkin, mutta jo sillä, että laitoin oman profiilini mukaan, sain muutaman viestin ja tapahtuman aikana kävin keskustelua sekä Tavata:n että LinkedInin kanssa useista maista olevien ihmisten kanssa. Myös LinkedIn-verkostoni laajentuivat tapahtuman ansiosta. 

Kansainvälistä kouluttakakokemusta

Omalta kohdaltani tapahtumasta teki vielä erityisemmän se, että osallistuin tapahtumaan kouluttajana. Lisäjännitystä toivat ne seikat, että kielenä oli englanti, aiheeksi valitsin ennakoinnin, jota en aiemmin ole kouluttanut ja koulutus piti tallentaa etukäteen, mitä en myöskään ole aiemmin tehnyt. Tallennus oli lopulta todellakin parempi vaihtoehto, kuin live. Jännitin jo videotakin melkoisesti, joten kuinka suuri jännitys olisikaan ollut livenä tuollaisen yleisön edessä! 

Itse omaa esitystä katsoessa huomasin tietenkin paljon asioita, mitä olisi voinut tehdä paremmin, mutta ensi kerralla sitten! Kommenteissa sain kuitenkin hyviä palautteita!



Mahdollisuuksia kasvaa - be better

Nuorkauppakamari on tarjonnut minulle mukanaoloni aikana mahdollisuuksia kokeilla ja kehittyä (tässä joukossa saa myös epäonnistua, tärkeintä on yrittää!), laajoja verkostoja ja paikkoja nousta esiin omilla vahvuuksillani. Kun sain puhelun, jossa pyydettiin mukaan yhdeksi Togethermet24h-kouluttajaksi, ei vastausta tarvinnut miettiä kauan. Jos tarjotaan mahdollisuus tehdä jotain, mitä en ole aiemmin tehnyt, totta kai lähden mukaan! 

Kun uudet tai nuorkauppakamaria harkitsevat kysyvät, paljonko aikaa tämä toiminta vie, on vastaus aina sama: se on aina täysin itsestä kiinni. Toiminta vie juuri sen verran, kuin sille itse aikaa antaa. Toiminta myös antaa juuri ja vain sen mukaan, paljonko itsestään siihen antaa. 

Kun pääsee mukaan toimintaan ja ymmärtää, mistä nuorkauppakamarissa on kyse, huomaa, miten monia erilaisia mahdollisuuksia se tarjoaa. Toimintaperustuu vapaaehtoisuuteen ja kukin voi valita, missä haluaa olla mukana. Omalla polullani olen valinnut kouluttajana ja johtajana kehittymiseen liittyviä asioita. Kun tekemisensä päättää sen mukaan, mitä haluaa saada aikaan, on ajankäyttöön liittyvä kysymys toissijainen. Ei sillä ole väliä, paljonko aikaani menee nuorkauppakamarin parissa, vaan sillä, mitä se antaa minulle: ystäviä, verkostoja, mahdollisuuksia vaikuttaa, kehittymisen paikkoja ja huikeat kokemuksia, joita ilman olisin muuten jäänyt! 

Lisätietoa nuorkauppakamarista: www.nuorkauppakamarit.fi 

Kommentit